Indlæg

SOGNEUDFLUGT 2019

maj 1st, 2019|0 Comments

Torsdag den 20. juni kl. 9.30-18.00

I år går turen til Christiansfeld og Haderslev.

Vi starter med morgenkaffe i konfirmandstuen kl. 9.30. Kl. 10.15 kører vi i bus til Christiansfeld.
Vi skal bevæge os rundt i verdenskulturarven og mærke stemningen og høre historien om Brødremenighedens by. Christian den 7. gav Brødremenigheden lov til at opføre den unikke bymidte. Mange regner Christiansfeld for at være den smukkest bevarede af de gamle Brødremenigheders byer i Europa. Vi skal bl.a. besøge en anderledes kirkegård – Gudsager – og Brødremenighedens kirke Vi bliver sat af på Genforeningspladsen midt i byen kl. 11.15, hvor vi møder vores guider. Den ene vil tage os med på en ca. 2,5 km lang gåtur, og den anden vil tage de, der går lidt dårligt, med rundt.

Kl. 13.00 spiser vi frokost på Brødremenighedens Hotel midt i byen
Hotellet blev grundlagt i 1773 samtidig med byen. Siden Christian den 7. gav jorden til hotellet, har samtlige senere regenter besøgt hotellet, der også har spillet en vigtig rolle ved våbenhvileaftalen i krigen 1864.

Kl. 14.15 kører vi til Haderslev, hvor vi kl. 14.45 skal besøge Hertug Hans Kirken — anneks kirke til domkirken.
Kirken blev indrettet af Hertug Hans den Ældre – bror til Christian den 3. De var begge grebet af den evangeliske lutherske lære, og den blev derfor indrettet efter Luthers forbillede i 1569. Kirken er en del af et større bygningskompleks, der også har rummet et hospital for de fattige.
Vi får en guidet rundvisning i kirken, inden vi kører hjemad ca. kl. 15.30.
Ved Skamlingsbanken gør vi et ophold på parkeringspladsen for at nyde en kop “stående” kaffe og den flotte udsigt.
Vi regner med at være tilbage ved Engum kirke ca. kl. 17.30.

Prisen vil være kr. 150, som betales på turen.
Tilmelding senest onsdag den 5. juni (Grundlovsdag) pr. telefon (helst aften) eller SMS til: Gunnar Skibsholt på tlf. nr. 2016 7320 eller til Arne Mølgaard tlf. nr. 2045 2658. Eller på E-mail til skibsholt@gmail.com eller immoelgaard@gmail.com

Himmelske dage på heden

maj 1st, 2019|0 Comments

Engum Kirke aflyser gudstjenesten i Engum Kristi Himmelfartsdag, torsdag den 30. maj.

Engum kirke arrangerer bustur til Himmelske Dage på Heden i Herning den 30. maj.

Himmelske Dage i Herning er et stort fælleskirkeligt arrangement, der finder sted i Danmark hvert tredie år – i år i Herning. Her samles alle på tværs af kirkesamfund og kirkelige retninger til et væld af forskellige oplevelser…fra 30. maj til 2. juni.

Torsdag den 30. maj
Der planlægges afgang fra Engum kl. 11.30 og hjemtur fra Herning kl. 18.30.

Busturen til og fra Herning er gratis.
Vi planlægger at deltage i følgende torsdag den 30 maj:

Åbningsgudstjeneste Torvet kl. 14 – 15
Det store kaffebord Torvet kl. 15 – 15.50
Åbning af Himmelske dage på Heden Torvet kl. 15 – 15.50
Udstillinger, snak/dialog møder, Torvet, Midtbyen, Tinghuspladsen kl. 16-17 Tidsånd, samfundsdebat, Scenen på Torvet. kl. 17 – 18.15

Hjemtur kl. 18.30
Tilmelding senest mandag den 20. maj på tlf / sms til:

Gunnar Skibsholt 2016 7320 skibsholt@gmail.com

Arne Mølgaard 20 45 2658 immoelgaard@gmail.com

Om Himmelske Dage på Heden 30. maj – 2. juni – se www.himmelskedage.dk

Introduktion af Michael Berghof

december 30th, 2018|0 Comments

Fra menighedsrådet.

Som følge af en stor tilflytning til Engum sogn / Tirsbæk Bakker har biskop ved Haderslev Stift, Marianne Christiansen bevilget ansættelse af endnu en 50% præst ved Engum kirke.

Engum menighedsråd har valgt Michael Berghof, der indsættes som præst ved Engum kirke den 27. januar kl. 10.00 i en nyoprettet 50% stilling til fælles betjening af Engum sogn sammen med nuværende sognepræst, Inge Pilegaard, der har en tilsvarende 50% stilling ved Engum kirke.

Indsættelsen af Michael Berghof foregår i forbindelse med den almindelige højmesse søndag den 27. januar, hvor provst for Vejle Provsti, Dorte Volck Paulsen leder indsættelsen og første del af gudstjenesten, inden den nyindsatte præst, Michael Berghof tager over og står for sidste del af søndagens gudstjeneste.

Efter søndagens gudstjeneste fejres indsættelsen med en sogne-velkomst og reception i gymnastiksalen på Engum skole. Alle er velkommen.
Den nyoprettede stilling deles med Bredballe sogn efter et nærmere bestemt regulativ.

Introduktion af Michael.

Mit navn er Michael Berghof. Jeg er 42 år gammel og er født og opvokset i Brønshøj, der ligger godt 6 km fra Rådhuspladsen i København. Her har jeg levet hele mit liv på nær de 6 år, hvor jeg boede på Nørrebro i cykelafstand til det teologiske fakultet. Derfor var det et større skifte, da vi (min kone Charlotte og jeg med vores tre drenge på 10, 7 og 5 år) flyttede til Tirsbæk Bakker for 2 år siden. Vi nyder meget at være flyttet til et mindre og mere sammenhængende bysamfund. Vi synes her er smukt, og oplever, det er godt at bo her for familier med børn i den skolesøgende alder. Vi har fået mange nye dejlige bekendtskaber, og nyder godt af de mange gode børnehaver, skoler og idrætstilbud.

Efter afsluttede teologiske studier tilbage i 2003 har jeg de sidste 15 år arbejdet i forlagsbranchen. De seneste 11 år i vores eget forlag som Charlotte også er ansat i. Her arbejder vi med at udvikle og sælge bibelske børnebøger, der produceres i Kina. Forlagets titler er oversat til mere end 50 sprog og udkommet i over 60 lande. Derfor har vi rejst meget og set store dele af verden.

Gennem noget tid har jeg tænkt mere og mere på, at jeg godt kunne tænke mig at blive præst, så da stillingen som halvtidssognepræst i det sogn vi nu selv er tilflyttere i, blev slået op, oplevede jeg, at det måtte jeg søge. Glæden var således stor, da menighedsrådet kunne fortælle, […]