Indlæg

Introduktion af Michael Berghof

december 30th, 2018|0 Comments

Fra menighedsrådet.

Som følge af en stor tilflytning til Engum sogn / Tirsbæk Bakker har biskop ved Haderslev Stift, Marianne Christiansen bevilget ansættelse af endnu en 50% præst ved Engum kirke.

Engum menighedsråd har valgt Michael Berghof, der indsættes som præst ved Engum kirke den 27. januar kl. 10.00 i en nyoprettet 50% stilling til fælles betjening af Engum sogn sammen med nuværende sognepræst, Inge Pilegaard, der har en tilsvarende 50% stilling ved Engum kirke.

Indsættelsen af Michael Berghof foregår i forbindelse med den almindelige højmesse søndag den 27. januar, hvor provst for Vejle Provsti, Dorte Volck Paulsen leder indsættelsen og første del af gudstjenesten, inden den nyindsatte præst, Michael Berghof tager over og står for sidste del af søndagens gudstjeneste. 

Efter søndagens gudstjeneste fejres indsættelsen med en sogne-velkomst og reception i gymnastiksalen på Engum skole. Alle er velkommen.
Den nyoprettede stilling deles med Bredballe sogn efter et nærmere bestemt regulativ.

 

Introduktion af Michael.

Mit navn er Michael Berghof. Jeg er 42 år gammel og er født og opvokset i Brønshøj, der ligger godt 6 km fra Rådhuspladsen i København. Her har jeg levet hele mit liv på nær de 6 år, hvor jeg boede på Nørrebro i cykelafstand til det teologiske fakultet. Derfor var det et større skifte, da vi (min kone Charlotte og jeg med vores tre drenge på 10, 7 og 5 år) flyttede til Tirsbæk Bakker for 2 år siden. Vi nyder meget at være flyttet til et mindre og mere sammenhængende bysamfund. Vi synes her er smukt, og oplever, det er godt at bo her for familier med børn i den skolesøgende alder. Vi har fået mange nye dejlige bekendtskaber, og nyder godt af de mange gode børnehaver, skoler og idrætstilbud. 

Efter afsluttede teologiske studier tilbage i 2003 har jeg de sidste 15 år arbejdet i forlagsbranchen. De seneste 11 år i vores eget forlag som Charlotte også er ansat i. Her arbejder vi med at udvikle og sælge bibelske børnebøger, der produceres i Kina. Forlagets titler er oversat til mere end 50 sprog og udkommet i over 60 lande. Derfor har vi rejst meget og set store dele af verden.

Gennem noget tid har jeg tænkt mere og mere på, at jeg godt kunne tænke mig at blive præst, så da stillingen som halvtidssognepræst i det sogn vi nu selv er tilflyttere i, blev slået op, oplevede jeg, at det måtte jeg søge. Glæden var således stor, da menighedsrådet kunne fortælle, […]