Torsdag den 20. juni kl. 9.30-18.00

I år går turen til Christiansfeld og Haderslev.

Vi starter med morgenkaffe i konfirmandstuen kl. 9.30. Kl. 10.15 kører vi i bus til Christiansfeld.
Vi skal bevæge os rundt i verdenskulturarven og mærke stemningen og høre historien om Brødremenighedens by. Christian den 7. gav Brødremenigheden lov til at opføre den unikke bymidte. Mange regner Christiansfeld for at være den smukkest bevarede af de gamle Brødremenigheders byer i Europa. Vi skal bl.a. besøge en anderledes kirkegård – Gudsager – og Brødremenighedens kirke Vi bliver sat af på Genforeningspladsen midt i byen kl. 11.15, hvor vi møder vores guider. Den ene vil tage os med på en ca. 2,5 km lang gåtur, og den anden vil tage de, der går lidt dårligt, med rundt.

Kl. 13.00 spiser vi frokost på Brødremenighedens Hotel midt i byen
Hotellet blev grundlagt i 1773 samtidig med byen. Siden Christian den 7. gav jorden til hotellet, har samtlige senere regenter besøgt hotellet, der også har spillet en vigtig rolle ved våbenhvileaftalen i krigen 1864.

Kl. 14.15 kører vi til Haderslev, hvor vi kl. 14.45 skal besøge Hertug Hans Kirken — anneks kirke til domkirken.
Kirken blev indrettet af Hertug Hans den Ældre – bror til Christian den 3. De var begge grebet af den evangeliske lutherske lære, og den blev derfor indrettet efter Luthers forbillede i 1569. Kirken er en del af et større bygningskompleks, der også har rummet et hospital for de fattige.
Vi får en guidet rundvisning i kirken, inden vi kører hjemad ca. kl. 15.30.
Ved Skamlingsbanken gør vi et ophold på parkeringspladsen for at nyde en kop “stående” kaffe og den flotte udsigt.
Vi regner med at være tilbage ved Engum kirke ca. kl. 17.30.

Prisen vil være kr. 150, som betales på turen.
Tilmelding senest onsdag den 5. juni (Grundlovsdag) pr. telefon (helst aften) eller SMS til: Gunnar Skibsholt på tlf. nr. 2016 7320 eller til Arne Mølgaard tlf. nr. 2045 2658. Eller på E-mail til skibsholt@gmail.com eller immoelgaard@gmail.com