INDVIELSESFEST OG NYTÅRSKUR

Først i det nye år 2020 indvies vores nye infrastruktur ved Julianebjergvej og Tornsbjergvej
Der er lige ved og næsten hul igennem fra Tirsbæk Bakker til Engum via tunnel, ny cykelsti, asfalteret veje og rundkørsler. Den nye infrastruktur er klar til indvielse lørdag den 25. januar – og det bliver en festdag, som arrangeres med Vejle Kommune, Lokalrådet samt øvrige lokale institutioner og foreninger. Og ja programmet griber om sig, og vi håber på solid opbakning fra sognets borgere, børn og voksne.

Tunellen under Juelsmindevej stod højt på ønskelisten på det første borgermøde i marts 2016. Vigtigheden i en fremtidssikret infrastruktur blev fremført for at sikre fortsat udvikling og muligheder til glæde og gavn for vores lokalområde. Kampagnen ”Tid til tunnel” blev lanceret, kommunen blev masseret, t-shirts produceret og overrakt. Dygtigt fodarbejde af lokale ildsjæle bar frugt. Og hvor er vi kommet flot i mål! Langsigtede investeringer søger derhen, hvor der er aktivitet, bevægelse og frem- tidsvisioner. Og vi fortsætter… men først er der:

Tid til Indvielse 25. januar 2020
Vi vil gerne gøre det til en minderig fejring med genlyd, så også omverdenen ligger mærke til det. Programmet byder på flere indslag. Alle børn og voksne inviteres til at deltage i “ENGUM TUNNEL RACE” kl. 10, hvor børn og voksne fra skole, EUI og sognet kan forcere den nye strækning t/r til den store rundkørsel på Tornsbjerg = 2 km eller videre til og med den lille rundkørsel på Julianebjergvej = 4 km. Deltagere kan vælge at gå, løbe eller cykle ruten. Man kan få udleveret startnummer fra klokken 9.30 ved Engum Skole.

Den officielle indvielse med lokale borgere, prominente gæster, foreninger og institutioner begynder kl. 11 og afholdes i skolegården ved Engum Skole. Vejle Kommune er vært med pølsevogn, trafikkage og drikkevarer. Der vil være taler af bl.a. borgmesteren og snoreklip.

Program
Kl. 10.00  Tunnelrace 2 og 4 km (løb og cykel)
Kl. 11.00 Pølsevogn og trafikkage
Kl. 11.30 Indvielse med taler af borgmester Jens Ejner Christensen, Gerda H. Jørgensen (formand for Teknisk Udvalg), Lone Villemoes (skoleleder på Engum Skole) og Janus Heide (beboer i Tirsbæk Bakker). Herefter snoreklip.

25. januar kl. 12 afholder vi også Nytårskur, for første gang
Nytårskuren er et nyt tiltag i sognet, som afholdes i umiddelbar forlængelse af indvielsen af den nye infrastruktur. Lokalrådet og foreninger inviterer i fællesskab til Nytårskur i skolens gymnastiksal. I århundreder har Kongehuset og danskerne ønsket hinanden et glædeligt nytår og dermed lykke og velstand for hele riget. Denne tradition ønsker vi at bringe i spil i lokalt regi. Lykke og velstand i sognet, hvor nutid og fremtid konstant er i bevægelse og på sigtekornet. Vi værdsætter alle borgers engagement og bidrag, og vi ønsker at hilse på og anerkende hinanden samt sammen drømme videre ind i fremtiden. Kuren vil blive besøgt af selveste Folketingets formand Henrik Dam Kristensen samt alle lokale foreninger og institutioner. Formålet med kuren er at sætte nye og gamle relationer i spil i en glædelig anledning. Så kære borger støt op, kom og få et glas bobler med din nabo og oplev korte indlæg i løbet af kuren. Sammen kan vi drømme større – og få dem til at lykkes!

Program
Kl. 12.00 Nytårskur med bl.a. Folketingets formand Henrik Dam Kristensen som taler. Tema drømme og visioner for Engum ind i 2020. I gymnastiksalen udstilles plancher vedr. ny sognegård, EUI (kunstgræs og 100 års jubilæum), B.E.A.T.-projekt omkring landsbyplan Engum. Journalist Kaare Johansen holder mikrofonen og giver de lokale fællesskaber, publikum og politikere en stemme.